Halloween 2019

Verslag van de Halloween-viering in de Rotterdamse Heidebuurt

Halloween in de Heidebuurt

Welkom in de Heidebuurt! Na een gezellig buurtfeest in de zomer begonnen de buurtbewoners al snel te praten over een vervolgfeestje. Het idee om een kinderfeest te maken van de jaarlijkse Halloween-viering was dan ook snel geboren. Voorbereidingen werden getroffen en al snel lag er een uitnodiging op de mat.

Deze pagina schetst een beeld van de activeiten van die dag in oktober. Een interactieve kaart geeft aan waar de spelletjes plaatsvonden. Verderop vind je nog wat foto's en video's. Tot slot volgt informatie over de stichting Opzoomer mee, die kan helpen met het organiseren van buurtactiviteiten.

Overzicht van de activiteiten

Laten we eens kijken wat er allemaal te doen was - scroll de pagina naar boven of beneden om de activiteiten te bekijken.

Locatie

Alle activiteiten vonden plaats in de Heidebuurt te Rotterdam. Er waren activiteiten gepland aan de Daalheide, de Rotsheide en de Troostheide. Het speeltuintje vormde het centrum van de activiteiten, met een heksenketel vol lekkers, een tafel met hapjes en meer.

Locatie

Foto: Centrum van de activiteiten

Crime scene

Bij deze activiteit was geen begeleiding waardoor het raden was naar de bedoeling. Waarom ligt dat skelet daar zo raar op de grond? En is er nu een lijn met stoepkrijt omheen getekend? A-ha, dat is het! Eén voor één gingen de kinderen in gekke poses op de grond liggen, waarna de anderen snel hun omtrekken konden tekenen. Daar zou CSI Rotterdam nog een hele klus aan hebben!

Crime scene

Foto: Crime-slachtoffer

Appel happen

De klassieker onder de spellen kon natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe krijg je nu die appel uit het water zonder deze met je handen aan te raken? Het zou moeten kunnen als je de appel bij het steeltje omhoog haalt, of hem in een hoek duwt of de bodem drukt. Maar ja, dat water is wel diep en koud...

Appelhappen

Foto: Appelhappers

Ringwerpen

Op de Troostheide konden de kinderen ringwerpen. Dat bleek moeilijker dan gedacht! Wat het extra moeilijk maakte was het feit dat er geen normale pinnen uit het bord staken, maar kromzwaarden! Gelukkig hielpen er twee heksen ter plaatse om alles in goede banen te leiden.

Ringwerpen

Foto: Ringwerper in actie

Geestflessen bowlen

Geheel in de sfeer van de avond was deze activiteit voorzien van een rookmachine en enge webben op de gevel. Dit leverde bij enkele van de jongste kinderen een lichte aarzeling op om naar het spel te komen. De activiteit was leuk en spannend tegelijk. De kinderen konden los gaan op de kegels en na afloop iets lekkers meenemen.

Spinnen gooien

In het pad naar het speeltuintje hingen allemaal enge spinnewebben aan de schuttingen. Bij de lantaarnpaal stond de kundige begeleider in skeletpak het spel uit te leggen aan de nieuwsgierige kinderen. Durft iedereen die spinnen op te pakken en ze vervolgens in de webben te gooien? Een makkie voor de meesten natuurlijk! Daarna met iets lekkers door naar de volgende activiteit.

Spinnengooien

Foto: Spinnengooiers

Blikgooien

Bij deze activiteit kon de spanning van de avond er letterlijk uitgegooid worden – lekker hard gooien en dan maar hopen dat de blikken omver gingen. Helaas ging de derde bal na korte tijd stuk, dus moest er extra geconcentreerd worden om alle blikken om te krijgen. Geen probleem natuurlijk voor de meesten!

Blikgooien

Foto: Blikgooiers

Griezelgrabbelen

Durf jij je hand in de doos te stoppen om te voelen wat erin zit? De kinderen waren een beetje terughoudend hiermee, want wie weet zit er een dikke spin in, of botten van een skelet. Gelukkig werd de activiteit luchtig gehouden door de begeleiding, waardoor de meesten toch wel een poging wilden wagen.

Griezeltatoeages

Vlakbij de heksenketel met drakensnot zat een tovenares die enge tatoeages kon zetten. Het bleek nog best lastig een leuke tatoeage te kiezen! Gelukkig was het voor de meesten kinderspel en kon de tovenares snel overgaan tot het zetten van de tatoeage.

Tatoeages

Foto: Griezeltatoeages aanbrengen

Hieronder volgt een korte impressie van de avond

Selfie-bord

Graaf Tel en Finn.

Spinnen gooien

Skeletman houdt de boel onder controle, terwijl de kids de spinnen gooien.

Engerds

Jip en Owen

Selfie-bord

Graaf Julian

Spook

Salo

Selfie-bord

Tess en Wolfman

Skeletman

Samen met een geestverschijning op pad.

Blikgooien

Zombie-Laura begeleidt het blikgooien.

Crime Scene

Nog een slachtoffer...

Opzoomer mee!

Rotterdammers hebben vaak goede ideeën voor hun straat, buurt of wijk. Ideeën waarvoor men ook zelf de handen uit de mouwen wil steken. Doe zelf inspiratie op bij de filmpjes op de website van uitgevoerde bewonersinitiatieven.

Ook een buurtactiviteit organiseren? Bekijk op de website de spelregels, het aanvraagproces en mogelijkheden voor subsidie.

Achtergrond

Dit is een voorbeeld van een beleveniswijzer

Interactieve rondleidingen door een gebied op basis van de actuele locatie van de gebruiker behoren ook tot de mogelijkheden. Neem voor informatie contact op via onderstaand adres.

https://www.bartelsonline.nl/contact
Beleveniswijzer